Service & Onderhoudsbeurten

Hoe belangrijk zijn servicebeurten?

Goed onderhoud is cruciaal voor je fiets. Of je nou een Popal fiets hebt of een fiets van een ander merk, een regelmatige servicebeurt is belangrijk voor jouw veiligheid en levensduur van je fiets. Het is dus belangrijk om regelmatig te controleren of alles aan je fiets nog goed werkt.

Bijna tweederde van alle klachten die ontstaan over fietsen is het gevolg van gebrek aan onderhoud. Zorg daarom dat je fiets regelmatig een servicebeurt krijgt: zo voorkom je mankementen en kun je lekker lang genieten van je fiets.

Welk onderhoud kan ik zelf uitvoeren aan mijn fiets?

Naast een regelmatige servicebeurt de fietsenmaker is het verstandig om ook zelf de fiets goed te onderhouden. Met goed en regelmatig onderhoud gaat de fiets veel langer mee, ook na het verlopen van de garantietermijn. In onze montagehandleiding hebben we diverse onderhoudstips en afstelinstructies opgenomen. Met deze handleiding kun je diverse kleine problemen oplossen zoals het afstellen van de remmen en de Nexus 3 versnelling, het vergroten of verkleinen van de kettingspanning en geven we diverse onderhoudstips. Zo voorkom je problemen en houd je de fiets in topconditie!

Wil je gebruik maken van onze diensten, neem dan contact met ons op. Wij bieden zowel vaste als mobiele service aan.

KLIK HIER OM EEN AFSPRAAK TE MAKEN

Eerste onderhoudsbeurt

Deze beurt dien je wanneer je 500 km hebt gereden of tussen 3 en 5 maanden na ontvangst van je fiets uit te laten voeren. Heb je al 500 km gereden in 2 maanden, dan moet je ook een onderhoudsbeurt aanvragen! Het gaat erom dat de fiets goed ingereden is.

Jaarlijks onderhoudsbeurt

Om maximaal van je fiets te kunnen blijven genieten is het belangrijk om na de eerste onderhoudsbeurt minstens 1 keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Waar nodig is wordt er bij en/of afgesteld en alle onderdelen worden nagelopen en als finishing touch zorgen wij ervoor dat als de fiets roestvlekken heeft wij dit zo veel mogelijk aanpakken. Hiermee verleng je de levensduur van je fiets.